Bezglutenowy chlebek bananowy

Bezglutenowy chlebek bananowy

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 4 jaja
  • 150g mąki kokosowej
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1/3 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 0,5 łyżeczki sody
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii

plan diety

 bd8ff0eed7b44588a8ec4789b3928da1-small.jpg

Przygotowanie:

  1. W rondelku lub mikrofali rozpuścić olej kokosowy.
  2. Jaja, rozpuszczony olej kokosowy, ekstrakt z wanilii, miód oraz banany – zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Do powstałej masy dodać mąkę, migdały, kakao, rodzynki oraz proszek do pieczenia z sodą – wymieszać.
  4. Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.
  5. Piec ok. 50 min w 180 stC – termoobieg ( do suchego patyczka)

82f2cfb36781454ca119f696cdb9db12-small

Wartości odżywcze:

Kalorie: 2065

Białko: 36.6

Węglowodany: 96.3

Tłuszcz: 168.3

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *