Bezglutenowy pasztet z ciecierzycy z żurawiną

Bezglutenowy pasztet z ciecierzycy z żurawiną

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 150 g suszonej ciecierzycy (po namoczeniu i ugotowaniu wyjdzie jej ok. 350g)
  • 2 jaja
  • 1 duża cebula
  • 1 czubata łyżka masła klarowanego
  • garść suszonej żurawiny
  • pieprz, sól
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

plan diety

72e754338fa347e2a515e352d06230f7-small.jpg

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę namaczamy przez noc, a następnie gotujemy do miękkości ok. 30 min.
  2. Cebulę szatkujemy, szklimy na maśle.
  3. Żurawinę namaczamy w kubku z wodą.
  4. Odsączoną ciecierzycę, dodajemy cebulę, jaja oraz przyprawmy i całość miksujemy na gładko, do masy dodajemy odsączoną żurawinę.
  5. Przekładamy do keksówki i pieczemy 40min. w 180 st. C

a42af3d470ec4b83aecb147b5bb2275f-small.jpg

 

Wartości podane dla dwóch plastrów.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 157

Białko: 6.4

Węglowodany: 14

Tłuszcz: 6.9

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *