Delikatny pasztet z czerwonej soczewicy

Delikatny pasztet z czerwonej soczewicy

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • paczka czerwonej soczewicy (500g)
  • pęczek włoszczyzny
  • 4 łyżki masła klarowanego
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 jaja
  • pieprz

plan diety

05a7db47ade04b468ed3612782b6c590-small.jpg

Przygotowanie:

  1. Włoszczyznę umyć, obrać, włożyć do garnka razem z soczewicą, zalać wodą 1 cm ponad warzywami, dodać kostki rosołowe – gotować do miękkości warzyw – zostanie wchłonięty cały płyn, jeżeli jest go za mało, dolej wody.
  2. Warzywa i soczewicę przełożyć do dużej miski.
  3. Na maśle zeszklić pokrojoną cebulę, dodać do warzyw.
  4. Do całości dodać 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz oraz jaja – zmiksować na gładko.
  5. Pod koniec wsypać bułkę tartą, wymieszać całość.
  6. Piec w 180 st. – 1 godzinę.
  7. Z podanego przepisu wychodzą dwie standardowej wielkości keksówki.

5dddc0ec4c1347c896c37759901fb1a3-small.jpg

Wartości podane dla 1 plastra.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 52

Białko: 1.7

Węglowodany: 4.6

Tłuszcz: 2.2

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *