Fritatta ze szpinakiem

Fritatta ze szpinakiem

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 10 jaj
  • garść szpinaku
  • czosnek, cebula
  • pomidor
  • garść oliwek
  • odrobina tłuszczu
  • sól, pieprz

plan diety

06e77fc9678441cfa96b4c4a8ea6be41-small

Przygotowanie:

  1. Szpinak umyć i osuszyć.
  2. Pokroić cebulę i czosnek, podsmażyć na małej ilości tłuszczu wraz ze szpinakiem.
  3. Jaja rozbełtać w miseczce.
  4. Zmieszać z przestudzonym szpinakiem i wylać do formy.
  5. Ułożyć pomidory, oliwki, popieprzyć i posolić.
  6. Piec ok.15 min w 180stC
  7. Podzielić na 4 części.

bb3239b624414f6a84a014da51f29775-small

Wartości podane dla jednego kawałka.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 157

Białko: 13.0

Węglowodany: 1.1

Tłuszcz: 11.4

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *