Gęsty gulasz z karkówki

Gęsty gulasz z karkówki

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 1kg karkówki wieprzowej
  • 1kg ziemniaków
  • 4-5marchwii
  • 3 duże cebule
  • 1 seler i 1 korzeń pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 4 listki laurowe
  • 5 ząbków czosnku
  • sól, pieprz, lubczyk (lub maggi), papryka słodka i ostra, czosnek w proszku

plan diety

2d704fca4c064c7494924dfa21d6f6b7.JPG

Przygotowanie:

  1. Przygotowujemy duży garnek, mięso myjemy, osuszamy i kroimy na dość dużą kostkę, następnie przyprawiamy pieprzem, słodką papryką i czosnkiem w proszku.
  2. Seler oraz pietruszkę ścieramy na grubych oczkach i dorzucamy do garnka. Cebule kroimy w kostkę, mieszamy z mięsem i tak przygotowane wrzucamy do rozgrzanego garnka z tłuszczem, smażymy, a w tym czasie przygotowujemy resztę.
  3. Marchewki oraz ziemniaki obieramy i kroimy w pół plastry, dorzucamy do garnka, dodajemy też listki laurowe i pokrojony w kostkę czosnek.
  4. Całość podlewamy wodą, ma być jej tyle, aby prawie zakryć zawartość naszego garnka.
  5. Zmniejszamy ogień na minimalny, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy przez ok.1 godzinę.
  6. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy, sól i doprawiamy według gustu ostrą papryką, dusimy jeszcze jakieś 20 min.
  7. GOTOWE!

c658f7fab1214ed8acf130743e4e0878.JPG

 

Wartość na jedna porcję.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 611

Białko: 28.5

Węglowodany: 40.5

Tłuszcz: 39.5

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *