Omlet z warzywami, tuńczykiem i serem mozzarella

Omlet z warzywami, tuńczykiem i serem mozzarella

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 50 g cebuli
  • 5 jajek
  • 50 g kukurydzy konserwowej
  • 15 g mąki ryżowej
  • 125 g mozzarelli
  • 50 g papryki czerwonej
  • przyprawy (oregano / papryka słodka / chili / czosnek / pieprz / sól himalajska)

plan diety

0c54da413ad745c5ab44eb9caf1fa2ef.jpg

 

Przygotowanie:

1. Do miski wrzucamy odcedzonego tuńczyka, jajko, ser mozzarelle tarty lub drobno pokrojony, cebule drobno posiekaną, paprykę. Następnie dodajemy nasze przyprawy według upodobań.
Dodajemy mąkę ryżową na samym końcu i wszystko razem miksujemy lub blendujemy. Jeśli omlet ma być bardziej pulchny dodajemy ok.100ml gazowanej mineralnej wody.
2. Rozgrzewamy patelnię ,psikamy PAM lub dodajemy troszkę masła klarowanego i przelewamy naszą masę pod omlet.
3. Na małym ogniu pod przykryciem czekamy,aż zrobi się on zbity, żeby można było go łatwo przewrócić na drugą stronę.
Po czym chwilkę smażymy znów pod przykryciem i przekładamy na talerz.

Smacznego!

Wartości odżywcze:

Kalorie: 741.45 kcal

Białko: 65,02 g

Węglowodany: 41,10 g

Tłuszcz: 6,0 g

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *