Pikantne placki jaglane (bezglutenowe)

Pikantne placki jaglane (bezglutenowe)

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 4 jaja
  • 4 łyżki mąki z ciecierzycy (może być także dowolna mąka)
  • szklanka przegotowanej wody
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • ok. 10 suszonych pomidorów
  • curry, słodka papryka, czosnek (w proszku lub kilka ząbków wyciśniętego świeżego), sól, pieprz
  • 1 łyża proszku do pieczenia

plan diety

8e5864ae7f5e454bb6ffeabd5769c184

Przygotowanie:

  1. Suszone pomidory, cebulę i szczypiorek drobno siekamy.
  2. Umieszczamy wszystkie składniki w jednym naczyniu i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
  3. Masę odstawiamy pod przykryciem na ok. pół godziny.
  4. Nakładając masę łyżką na rozgrzaną patelnie (może być sucha teflonowa lub przesmarowana tłuszczem), smażymy małe placuszki.

Z podanych wartości wychodzi 25 placków.

0b926199824e42808e55356f673c00a0

Wartości podane dla jednego placka.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 50.0

Białko: 2.5

Węglowodany: 7.4

Tłuszcz: 1.2

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *