Udka w sosie własnym duszone z cebulą

Udka w sosie własnym duszone z cebulą

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka (lub pałek, skrzydełek)
  • 2 duże białe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • sól, pieprz

plan diety

c7557917c04942c4bf7f795ff5c31daf-small

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy pokrojoną cebulę, udka i posypujemy przyprawami – podsmażamy na dość mocnym ogniu do zrumienienia.
  2. Dodajemy czosnek, zmniejszamy ogień do minimum, przykrywamy przykrywką i dusimy przez ok. 1 h.
  3. Mięso z cebulą pod wpływem temperatury same puszczą soki, absolutnie nie trzeba podlewać  wodą.

Podajemy z ryżem bądź ziemniaczkami.

 

Wartości (1 udko) :

Wartości odżywcze:

Kalorie: 125.6

Białko: 15.2

Węglowodany: 0.0

Tłuszcz: 7.2

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *