Wegańskie owsiane batony daktylowe

Wegańskie owsiane batony daktylowe

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 150 g daktyli
  • 150 g wody
  • 2 dojrzałe banany
  • 250 g płatków owsianych górskich
  • 100 g orzechów (migdały, włoskie, nerkowce, laskowe)
  • 70 g wiórków kokosowych
  • garść suszonej żurawiny
  • kilka kropel aromatu waniliowego

plan diety

0556ec8c0c1546c9b7fb5ac9b4d24477-small.jpg

Przygotowanie:

  1. Daktyle zalać wodą i gotować na małym ogniu kilka minut.
  2. Następnie zmiksować na gładko razem z bananami.
  3. Do masy daktylowo-bananowej dodać płatki owsiane, orzechy, wiórki kokosowe, żurawinę oraz aromat i wszystko wymieszać.
  4. Kwadratową formę wyłożyć papierem, masę wyłożyć do formy, lekko przygnieść.
  5. Piec ok.30 min w 180 st C.
  6. Po ostudzeniu pokroić na prostokąty (12 części)

8675a659431a4ae5bf8e4693bba91814-small.jpg

24f6d8688c8441d996aa6400a61dc678-small.jpg

Kaloryczność podana dla jednego batona.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 176

Białko: 2.0

Węglowodany: 27.3

Tłuszcz: 6.2

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *