Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu

Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu

Oceń posiłek w skali FIT:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
  • 200g twarogu półtłustego
  • 3 jaja
  • 100g żółtego sera
  • 10 pieczarek
  • 1 łyżka masła klarowanego (+ odrobinę do wysmarowania naczynia)
  • szczypiorek, koperek/pietruszka
  • sól, pieprz

plan diety

042c7ccd7a02470d810a44e4ae920471

Przygotowanie:

  1. Pieczarki kroimy drobno lub trzemy na tarce o grubych oczkach i zasmażamy na maśle, pozostawiamy do ostygnięcia.
  2. W misce mieszamy składniki: kaszę gryczaną (musi być ostudzona), jaja, pokruszony twaróg, podsmażone pieczarki, poszatkowane zioła, sol, pieprz i starty żółty ser.
  3. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i pieczemy ok.35min w 190st. termoobieg.

a2dea65f8a55414db1620f127b1db81a

23769c0477f44102b6e98f7f4c5346b3

Wartości odżywcze:

Kalorie: 1255

Białko: 96.0

Węglowodany: 68.8

Tłuszcz: 67.3

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *